M/S Sylvia

Ecosightseeing samarbetar med El & Marinteknik

Det gemensamma intresset för miljöteknik, hållbarhet och cirkulär ekonomi var grundstenarna för ett innovativt samarbete mellan Ecosightseeing och El & Marinteknik. Tillsammans har de två företagen genomfört en världsunik el konvertering av den historiska passagerarbåten M/S Sylvia. Båten drevs tidigare av en traditionell Perkins-dieselmotor som numera är ersatt med återvunna Tesla batterier som El & Marinteknik* installerat.

Installationerna av batterierna

Batterierna återvinns från Tesla model S som av olika skäl inte längre används i bilarna. Däremot har de fortfarande kapacitet för så kallad second-life användning. Batterierna installeras och sedan används cellerna (totalt 190 kWh) för att driva en 85 kW elmotor. Cellerna inryms i specialdesignade, vatten- och gastäta aluminiumbehållare under båtens bänkstolar. Batterikapaciteten möjliggör upp till 14 timmars kryssning mellan laddningarna. Den elektriska framdriften avger mindre ljud vilket bidrar till en mer behaglig och naturnära upplevelse för passagerarna. M/S Sylvia fortsätter nu sin resa in i framtiden som den första helelektriska passagerarbåten som drivs av “second life” batterier från Tesla.

Ecosightseeing M/S Sylvia

M/S Sylvia byggdes ursprungligen för brittiska kungliga flottan (eng. The Royal Navy) år 1943 och var enligt historien med vid landstigningen i Normandie 1944. Båten kan idag transportera upp till 48 passagerare och har hemmahamn på Strandvägen 19 i Stockholm. Sylvia har bar med fullständiga rättigheter, utmärkt ljud- och bildsystem samt en passionerad och engagerad besättning, detta gör Sylvia till en av Stockholms mest uppskattade charterbåtar.

Om oss

Vi är ett ungt rederi grundat 2019 av fartygsbefäl Elias Nilsson. Ecosightseeing erbjuder liveguidade sightseeingturer och privata charterturer samt olika samarbeten som är 100% utsläppsfria. 

Läs mer

Miljöarbete

Här kan ni läsa om allt vi gör för att minska våran miljöpåverkan och ändå kunna erbjuda fantastiska tjänster som vi hoppas alla kommer uppskatta.

Läs mer

Fotografiska Båten

Fotografiskabåten är ett modernt samarbetsprojekt mellan oss och Fotografiska Stockholm sprunget ur gemensamma värderingar.

Läs mer

Hyr båt

Exklusiva båtturer i Stockholm anpassade efter dina önskemål. Vårt fartyg Sylvia erbjuder en personlig och avslappnad atmosfär för såväl affärsmötet, mingelkryssningen, transport till restaurangen eller kvällsturen genom Djurgårdskanalen.

Läs mer